Uitstap Euro Space Center

2012 - 2018
De Markthallen
Markt 2, 3540 Herk-de-Stad
5 vrije plaatsen
Hele dag
JEU202406
Gaat door op:
08/04/2024
Van 07:00 tot 19:15
Niet-inwoner prijs: € 45.00
Prijs: € 45.00
Op maandag 08/04 reizen per bus naar het minder bekende Transinne, waar we een bezoek brengen aan het Euro Space Center.

We vertrekken om 7u45 stipt aan de ingang van de Markthallen met de bus.
Wees dus op tijd en breng je kind best al om 7u30 's ochtends!

De kinderen krijgen de kans zich een dag lang een echte astronaut te wanen. Het is belangrijk dat uw kind minstens 1m10cm groot is, anders kan hij of zij niet deelnemen aan sommige delen van het dagprogramma. Ze zullen ter plaatse onder andere kunnen ervaren hoe het is om gewichtsloos te zijn en om over Mars te wandelen. Meer info daarover vindt u hier!

Voor 's middags is er ook een warme maaltijd inbegrepen in de prijs. Uw kind kan kiezen uit Vol au vent en balletjes in tomatensaus met frietjes ofwel voor een lekkere spaghetti. Deze keuze dient na inschrijving per mail te worden doorgegeven aan michiel.vanholst@herk-de-stad.be, ten laatste 2 weken voor de uitstap.

Gezien we vroeg vertrekken en pas laat terug aankomen te Herk-de-Stad is het raadzaam uw kind een lunchpakket mee te geven voor 's ochtends en/of 's avonds in de bus. Ook drinken voor tussendoor of een vieruurtje mag zeker worden meegegeven. De organisatie voorziet enkel in de busreis, het warme middageten en de ticketprijs ter plaatse.

Het programma daar ter plaatse zou naar verwachting eindigen rond 16u30, hetgeen maakt dat we pas tussen 18u en 18u30 terug op de markt van Herk-de-Stad zullen arriveren.

UiTPAS?
Als uw kind een UiTPAS heeft, kan u punten sparen tijdens onze activiteiten. Er kan gescand worden aan de balie van De Markthallen op de dag van de activiteit. Wil je je UiTPAS-punten gebruiken voor een korting op de inschrijving van de activiteit of ben je de punten vergeten te scannen, stuur dan even een mailtje naar jeugd@herk-de-stad.be en wij doen de rest.

Alle verdere info over de UiTPAS vindt u terug door hier te klikken.

Verschil tussen prijs en effectieve kost?
De prijs is 45 euro voor 1 volledige dag opvang, 45% van deze kost kan worden gerecupereerd in de personenbelasting. Dit met een maximum van 14,40 euro per dag. In dit geval wordt dus 14,40 euro effectief terugbetaald. Het attest hiervoor zal worden bezorgd aan de ouders in de ouderzone van vrijetijdherkdestad en zij zullen dit zelf nog moeten toevoegen in tax-on-web nadat zij hun vereenvoudigd voorstel van de personenbelasting hebben ontvangen.

Ook de mutualiteiten zorgen nog voor een gedeeltelijke terugbetaling. Deze terugbetaling kan voor deze activiteit variëren tussen 5 en 11,25 euro. Let op: bij de meeste mutualiteiten geldt een maximumbedrag per jaar. Indien dit bedrag reeds bereikt werd via andere activiteiten, heb je hier uiteraard geen recht meer op.

Wanneer u dit alles bij elkaar telt, daalt de effectieve kostprijs van de activiteit dus al snel naar een 25 euro. Al kruipt daar wel wat administratie in.

Inschrijvingsdata
  1. 26/02/2024 09:00 tot 04/04/2024 23:59 (Iedereen)

Gelieve je login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top